بررسی ارتباط پلیمورفیسمهای ژن TNFAIP3 با بیماری های اسکلروز سیستمیک (SSc) و لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE): یک مطالعه مرور نظامند و فراتحلیل

خلاصه ضرورت اجرای طرح
اسکلروز سیستمیک (SSc) یک بیماری پیچیده است که اندامها را تحت تاثیر قرار میدهد و اثرات متفاوتی بر سیستم ایمنی، شبکه عروقی و بافت همبند دارد. پلیمورفیسمهای ژنتیکی بهعنوان نشانگرهای مستعدکننده، موثر بر حساسیت و شدت SSc شناخته شدهاند. از سوی دیگر، لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) یک بیماری خود ایمنی با عوامل ژنتیکی مرتبط با پاسخ های اینترفرون و رسوب کمپلکس ایمنی است که باعث اختلال عملکرد اندام می شود. مطالعات ژنتیکی، به ویژه مطالعات انجمن گسترده ژنوم (GWAS)، نقش مهمی در درک تظاهرات پیچیده SLE ایفا کرده است. TNFAIP۳، کدکننده A۲۰، تنظیم کننده سیگنال دهی NF-kB، با بیماری های خودایمنی مختلف، از جمله SLE و نیز SScمرتبط است. پلیمورفیسمهای موجود در ژن TNFAIP۳ در بیماری های خودایمنی متفاوتی نقش دارند و مطالعه ارتباط آنها با SSc و SLE برای بینش در پاتوژنز بیماری بسیار مهم است. این مطالعه با هدف انجام یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز پلیمورفیسمهای ژن TNFAIP۳ در بیماران SSc و SLE، با هدف ارائه یک مرور کلی از شواهد فعلی انجام میشود. این یافته ها ممکن است به درک دقیقی از اساس ژنتیکی SSc و SLE کمک کند، که به طور بالقوه بر پزشکی شخصی و مداخلات درمانی هدفمند برای افراد مبتلا به این اختلالات خودایمنی تاثیر می گذارد.
خلاصه روش اجرا و شیوه های تحلیل
تمامی مقالات مرتبط با موضوع مورد بررسی با کلیدواژههای مرتبط از تمامی پایگاههای اطلاعاتی در دسترس و معتبر داخلی و خارجی بدون محدودیت زمانی گردآوری خواهند شد. سپس به بررسی مقالات از دیدگاه متدولوژی، آزمون های آماری و عوامل مخدوشگر و محدودیت های آنان پرداخته خواهد شد و سرانجام بر اساس یک چک لیست، کیفیت مطالعات ارزشیابی خواهد شد و مقالات کم ارزش با وزن بسیار کم وارد نتیجه گیری نهایی می شوند و مقالات بی ارزش و نامتناسب از مطالعه حذف خواهند گردید. سپس مقالات بر اساس تیترهای مشخص شده، دسته بندی خواهند شد و در مرحلهی بعد دادههای مرتبط با موضوع، از مقالات استخراج و سنتز میشوند و نهایتا نتایج توسط فرد متخصص فرا تحلیل خواهد شد.
مجری طرح: خانم دکتر الهام فرهادی
ارسال نظر